«Είναι απλώς λόγια ενός προέδρου και δεν συνιστούν αναγκαία την απαίτηση του νόμου» αντέτεινε ο Ζόχραν Μαμντάνι, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για την ανάρτηση του Τραμπ, όπου καλεί τους Νεοϋρκέζους να υποστηρίξουν τον Κουόμο, τον ανεξάρτητο υποψήφιο, αποκαλώντας «ηλίθιους» όσους Εβραίους επιλέγουν να τον ψηφίσουν.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι προτίθεται να μειώσει τη χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση προς τη Νέα Υόρκη, αν εκλεγεί ο Ζόχραν Μαμντάνι. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ανέφερε ότι «θα απαντήσει στις απειλές του με την αξία που τους πρέπει, καθώς αυτά είναι λόγια ενός προεδρικού αξιώματος και όχι κατ’ ανάγκη ο νόμος της πολιτείας».
Το φαβορί των εκλογών πρόσθεσε ότι η πόλη είναι έτοιμη να δεχθεί έναν δήμαρχο «που να υπερασπίζεται καθημερινά τους Νεοϋορκέζους και όχι κάποιον που είναι διατεθειμένος να θυσιάσει αυτούς τους Νεοϋορκέζους για να μπορεί να προασπίσει τον εαυτό του».
«Αυτός ο πρόεδρος δεν θα με εκφοβίσει. Δεν θα με τρομάξει κανείς, διότι η αποστολή μου εδώ είναι να εξυπηρετώ τους κατοίκους της πόλης», τόνισε ο ίδιος.
Διαβάστε επίσης:
Πολιτική αναταραχή στην Αυστραλία για ένα… μπλουζάκι των Joy Division
Βρετανία: 15χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του μετά από εκφοβισμό από τους συμμαθητές του – «Έγινε στόχος γιατί ήταν πολύ καλός»
Ισραήλ: Κατακραυγή για τη διαρροή βίντεο που δείχνει αδιαφορία για ομαδικούς βιασμούς και βασανιστήρια σε Παλαιστίνιους




