counters ΗΠΑ: Δεύτερη κατάσχεση τάνκερ από την ακτοφυλακή κοντά στη Βενεζουέλα (Βίντεο) - trelokouneli.gr Skip to main content

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα την κατάσχεση ενός ακόμη δεξαμενόπλοιου που είχε ελλιμενιστεί πρόσφατα στη Βενεζουέλα, όπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ, μέσω ενός μηνύματος στην πλατφόρμα Χ.

«Η Αμερική θα συνεχίσει να καταδιώκει την παράνομη διακίνηση πετρελαίου, το οποίο υπόκειται σε κυρώσεις και χρηματοδοτεί τη ναρκοτρομοκρατία στην περιοχή», έγραψε η Νόεμ στην ανάρτησή της.

Η ακτοφυλακή πραγματοποίησε την κατάσχεση λίγο πριν το ξημέρωμα, με υποστήριξη από το Πεντάγωνο, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αναφορές από διάφορα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, το πλοίο κατασχέθηκε σε διεθνή ύδατα, κοντά στην Βενεζουέλα. Η εφημερίδα New York Times σημείωσε ότι το πλοίο έχει σημαία Παναμά και μετέφερε βενεζουελάνικο πετρέλαιο.

Αυτή η ενέργεια είναι η δεύτερη φορά που η Ακτοφυλακή συνεργάζεται με άλλες αμερικανικές υπηρεσίες για την κατάσχεση τάνκερ.

«Επιβάλλω πλήρη αποκλεισμό όλων των δεξαμενόπλοιων που υπόκεινται σε κυρώσεις που εισέρχονται ή εξέρχονται από τη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Τραμπ την Τρίτη.

Μετά την κατάσχεση του πρώτου τάνκερ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας την περασμένη εβδομάδα, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα άτυπο εμπάργκο, με πλοία που μεταφέρουν εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου να μένουν στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάσχεσης.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: Οι ηγέτες ένοπλων παρατάξεων συμφώνησαν να συζητήσουν τον αφοπλισμό τους

Eρντογάν στην παραλαβή νέου υποβρυχίου: «Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη ή την κυριαρχία κανενός»

Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική (Video)

Κοινοποιήστε
Close Menu