counters Αγρότες: Κλείνουν επ’αόριστον την Εθνική στα Μάλγαρα - trelokouneli.gr Skip to main content

Σε φάση κλιμάκωσης εισέρχονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι παραγωγοί, μέσα από διαδοχικές συνελεύσεις στα μπλόκα, οριστικοποιούν τις επόμενες κινήσεις τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση.

Παρά το εορταστικό κλίμα των ημερών, οι αγρότες παραμένουν στους δρόμους, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν προτίθενται να υποχωρήσουν εάν δεν λάβουν ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Μάλγαρα: Κλείνει το Σάββατο στις 12:00 το ρεύμα προς Αθήνα

Κεντρικό σημείο των κινητοποιήσεων αποτελεί το μπλόκο των Μαλγάρων, όπου από τις 12 το μεσημέρι τίθεται σε επ’ αόριστον αποκλεισμό το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα. Το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη θα παραμείνει ανοιχτό, προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί αποκλεισμός των τελωνείων Ευζώνων και Προμαχώνα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης των αγροτών.

Την ίδια στιγμή, νέες παρεμβάσεις έχουν ανακοινωθεί και για τον κόμβο της Χαλκηδόνας, όπου προβλέπεται συμβολικός αποκλεισμός για δύο έως τρεις ώρες κατά τις απογευματινές ώρες. Αντίστοιχες συνελεύσεις πραγματοποιούνται και σε άλλα μπλόκα της Θεσσαλονίκης, όπως στο Δερβένι και στα Πράσινα Φανάρια.

Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες

Τη Δευτέρα, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό και παρακαμπτήριων οδών, διατηρώντας ωστόσο τη δυνατότητα προσωρινού ανοίγματος των δρόμων για τη διέλευση των πολιτών. Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, η κυκλοφορία αναμένεται να διεξαχθεί με διευκολύνσεις μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου οι αγρότες σχεδιάζουν συμβολικές δράσεις την Κυριακή και τη Δευτέρα. Παράλληλα, καλούν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να επισκεφθούν τα μπλόκα, ανταλλάσσοντας ευχές και ενισχύοντας το ηθικό των παραγωγών.

Αγρότες: Δεν σταματούν

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε ότι η πίεση προς την κυβέρνηση θα συνεχιστεί. Εάν δεν δοθούν λύσεις σε χρόνια και δομικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, οι κινητοποιήσεις όχι μόνο δεν θα σταματήσουν, αλλά θα ενταθούν.

Από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γίνεται λόγος για πρόοδο σε μεγάλο μέρος των αιτημάτων. Ωστόσο, αγρότες από τη Δυτική Μακεδονία και άλλες περιοχές της χώρας παραμένουν στα μπλόκα, δηλώνοντας ότι δεν έχουν λάβει συγκεκριμένα και δεσμευτικά εχέγγυα.

Η φετινή χρονιά βρήκε πολλούς αγρότες στους δρόμους, στήνοντας γιορτινά τραπέζια δίπλα στα τρακτέρ τους. Με φωτιές αναμμένες και τις οικογένειές τους στο πλευρό τους, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ο αγώνας τους συνεχίζεται, έως ότου υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις.

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε
Close Menu