Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας ηλικιωμένος στο χωριό Δίκαστρο του Δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι του, καθώς οι συγχωριανοί του έσπευσαν για βοήθεια.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, λίγο μετά τις 12:00, κάτοικος του χωριού αντιλήφθηκε πύκνωμα καπνού από μία μικρή μονοκατοικία κοντά στην πλατεία και κάλεσε σε βοήθεια. Ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Πλησιάζοντας, διαπίστωσαν ότι το μικρό σπίτι είχε λαμπαδιάσει, πιθανότατα από την ξυλόσομπα του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπαθούσε να την σβήσει.
Οι συγχωριανοί όρμησαν και τον απομάκρυναν από το σπίτι, ενώ, στη συνέχεια, πάλεψαν να περιορίσουν τη φωτιά μέχρι να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και η Πολιτική Προστασία.
Δυστυχώς, το εσωτερικό του σπιτιού καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Χάρη στην άμεση επέμβαση των συγχωριανών του, ο ηλικιωμένος γλίτωσε με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.




