counters Σοβαρές συγκρούσεις στο Τορίνο: Αστυνομία και διαδηλωτές σε επική αντιπαράθεση (Video) - trelokouneli.gr Skip to main content

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν στο Τορίνο, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ιταλία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν περίπου είκοσι χιλιάδες πολίτες. Η διαμαρτυρία αφορούσε την εκκένωση και το κλείσιμο του «κοινωνικού κέντρου» Ασκατασούνα, γεγονός που συνέβη πριν από έξι εβδομάδες.

Στο τέλος της κινητοποίησης, μια μικρή ομάδα 150 ατόμων, τα οποία κάλυπταν τα πρόσωπά τους, άρχισε να εκτοξεύει μολότοφ και βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομία απάντησε χρησιμοποιώντας καπνογόνα και αντλίες νερού. Ο μέχρι τώρα απολογισμός αναφέρει έξι τραυματίες, η υγεία των οποίων δεν προκαλεί ανησυχία.

Ένα αστυνομικό όχημα φλεγόταν και μια ομάδα της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai δέχθηκε επίθεση από βίαιους διαδηλωτές.

«Οι δημοσιογράφοι μας αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν, ενώ ο τεχνικός εξοπλισμός καταστράφηκε. Αυτές οι προμελετημένες και βίαιες ενέργειες έχουν σκοπό να μας εμποδίσουν να καλύψουμε όσα συμβαίνουν στο Τορίνο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Rai.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ – Περιμένουμε λεπτομέρειες για τις επόμενες συναντήσεις»

Δανία: «Τραμπ, ζήτησε συγνώμη» – Μεγάλη διαδήλωση στην Κοπεγχάγη κατά των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου

Ιράν: «Η δημιουργία δομής για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη», δηλώνει ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας

Κοινοποιήστε
Close Menu