counters «Φούσκωσε» επικίνδυνα ο Αλφειός – Σε πλήρη επιφυλακή τρεις Δήμοι - trelokouneli.gr Skip to main content

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας οι Δήμοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, μετά από προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για επικίνδυνη άνοδο της στάθμης του ποταμού Αλφειού.

Η ανησυχία επικεντρώνεται στις μεγάλες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από την Αρκαδία, καθώς ο ποταμός έχει αρχίσει να «φουσκώνει» από τα ανάντη, με ιδιαίτερη επιβάρυνση στο τμήμα από τον Λάδωνα και προς τα κάτω.

Το απόγευμα, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου πραγματοποίησε αυτοψία στη γέφυρα του Αλφειού, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αποτροπή υπερχείλισης. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε κρίσιμα σημεία της κοίτης, όπου στο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα.

Η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας, Κική Διονυσοπούλου, τόνισε ότι έγινε άμεση παρέμβαση ώστε να διασφαλιστεί πως τα νερά του ποταμού θα παραμείνουν εντός της κοίτης. Σημείωσε πως η κατάσταση παρακολουθείται στενά, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για νέα έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες.

Οι όμοροι δήμοι παραμένουν σε διαρκή επιφυλακή, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν έτοιμες να προχωρήσουν σε πρόσθετα μέτρα, εφόσον η στάθμη του ποταμού συνεχίσει να ανεβαίνει ή οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν, με στόχο την προστασία των κατοίκων και των καλλιεργειών στις παραποτάμιες περιοχές.

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε
Close Menu