counters Φρίκη στο Βόλο: 51χρονος με σχιζοφρένεια βάρεσε την 90χρονη μητέρα του στο κεφάλι – «Μου είπε ”θα σε σκοτώσω”» - Trelokouneli.gr Skip to main content

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε ένας 51χρονοος, που πάσχει από διαγνωσμένη σχιζοφρένεια και έχει μετατρέψει σε κόλαση την ζωή της 90χρονης μητέρας του, η οποία πλέον ξυπνάει κάθε μέρα κυριευμένη από φόβο, αφού δέχεται απειλές και χτυπήματα. Η νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έχει συνταράξει τους κατοίκους του Βόλου, που παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Ο άνδρας φώναζε και εκτόξευε απειλές, χυδαιολογούσε απέναντι στην έδρα, δίνοντας σε όλους την εντύπωση πως δεν είχε καμία αίσθηση του χώρου στον οποίο βρίσκεται. Ο 51χρονος που ναι μεν πάσχει από διαγνωσμένη σχιζοφρένεια, αλλά από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας, καταγγέλλεται πως χτύπησε την υπερήλικη μητέρα του στο κεφάλι. Ο ίδιος είχε πάει να εργαστεί ως μετανάστης στη Γερμανία, αλλά απελάθηκε όταν κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για ληστεία. Σήμερα ζει με την 90χρονη μητέρα του και  λαμβάνει επίδομα αναπηρίας σε ποσοστό 67%. Στο παρελθόν μάλιστα είχε νοσηλευτεί αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

«Κατάφερα να ξεφύγω και βγήκα από το σπίτι στον δρόμο, φωνάζοντας βοήθεια»

Το ποτήρι ξεχείλισε την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, όταν η 90χρονη ήταν ξαπλωμένη και ο 51χρονος τη σήκωσε από το κρεβάτι για να μιλήσουν και της ζήτησε να του γράψει το σπίτι. Άρχισε να τη χτυπάει με τα χέρια του στο κεφάλι, να τη βρίζει και να την απειλεί!

«Κατάφερα να ξεφύγω και βγήκα από το σπίτι στον δρόμο, φωνάζοντας βοήθεια. Γείτονες με άκουσαν. Η κόρη μιας γειτόνισσας φρόντισε να ειδοποιήσει και τον άλλο μου γιο, που βρισκόταν στον πάνω όροφο και δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί. Φοβήθηκα μήπως κάνει και στον αδερφό του κακό. Έχει σχιζοφρένεια. Χρειάζεται άνθρωπο να του δίνει τα φάρμακά του. Χρόνια ζω σε αυτή την κατάσταση με τη βία. Δεν είναι ότι δεν θέλω το παιδί μου. Φοβάμαι πλέον στην κατάσταση που είναι. Μου είπε ”θα σε σκοτώσω”», περιέγραψε η τυραννισμένη μάνα, η οποία πλησίασε την έδρα υποβασταζόμενη και με τη βοήθεια μπαστουνιού, ενώ συνέχισε τονίζοντας: «Είναι ικανός να μας σκοτώσει».

Αλλά και ο αδερφός του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι στο παρελθόν έχει δεχθεί χτύπημα με μαγκούρα από τον 51χρονο. Την ημέρα του συμβάντος, ο ίδιος βρισκόταν στο πάνω όροφο του σπιτιού και όταν τον ειδοποίησε η κόρη της γειτόνισσας είδε τη μάνα του να έχει στο κεφάλι της μία πετσέτα με πάγο για να περιορίσει τις συνέπειες των χτυπημάτων που δέχθηκε, μέχρι να μεταβεί στο νοσοκομείο.

«Τρελαίνεται το κεφάλι μου. Ολοι γνωρίζουν ότι παραμιλάω»

Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από αναβολή που δόθηκε προκειμένου να οριστεί δικηγόρος υπεράσπισης για τον 51χρονο, ο οποίος έδιωξε συνολικά τρεις συνηγόρους. Χθες, στο δικαστήριο ήταν η τρίτη φορά που δεν δέχθηκε τον δικηγόρο, αρνούμενος ότι ο ίδιος χτύπησε τη μάνα του«Τρελαίνεται το κεφάλι μου. Ολοι γνωρίζουν ότι παραμιλάω. Μου φέρνουν τα φάρμακα και ζητάω συγνώμη. Χτύπησα εγώ τη μάνα μου 90 ετών; Κορόιδα είστε;» έλεγε ζητώντας ξανά και ξανά τα φάρμακά του εκτοξεύοντας ύβρεις πότε προς τον αδερφό του και πότε προς την έδρα του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, τονίζοντας ότι «είναι εξόφθαλμα άκρως επικίνδυνος» και επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Διέταξε έκτιση ποινής για τους πέντε μήνες και για τους υπόλοιπους επέβαλλε περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την μητέρα του και τον αδερφό του σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων. Αποφάσισε δε, η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα ιδιότητα.

Κοινοποιήστε
Close Menu