counters Στην Ουάσιγκτον ο διευθυντής της Μοσάντ: Ενιαία προσέγγιση για το πετρέλαιο μέσω Ορμούζ, δηλώνει ο Γκαλιμπάφ - trelokouneli.gr Skip to main content

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, της ισραηλινής διακυβερνητικής υπηρεσίας πληροφοριών, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον πριν από δύο εβδομάδες για να συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις σχετικά με τον πόλεμο κατά του Ιράν, σύμφωνα με αναφορά του αμερικανικού ιστότοπου Axios, ο οποίος επικαλείται δύο αξιόπιστες πηγές.

Αυτή ήταν η πρώτη του επίσκεψη στην αμερικανική πρωτεύουσα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, με τη συμμετοχή του σε συναντήσεις με τον διευθυντή της CIA, Τζον Ράτκλιφ, καθώς και με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Στον στενό κύκλο του Τραμπ, ο Ράτκλιφ ήταν γνωστός για τη σκεπτικιστική του στάση σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας με το Ιράν. Πριν τη υπογραφή της συμφωνίας, είχε επισημάνει ότι το Ιράν θα ερμήνευε τη συμφωνία διαφορετικά από την πλευρά των ΗΠΑ, περιλαμβάνοντας μάλιστα και τις σχετικές ρυθμίσεις.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της Μοσάντ στην Ουάσινγκτον συνέπεσε με την επανέναρξη των αμερικανικών στρατιωτικών επιθέσεων κατά του Ιράν.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ιράν, Μπαγέρ Γκαλιμπάφ, δήλωσε ότι καμία χώρα δεν θα μπορεί να πωλήσει πετρέλαιο σε περιοχές όπου το Ιράν δεν θα έχει την δυνατότητα, προσθέτοντας ότι αν δεν διασφαλιστεί η ασφάλεια της Τεχεράνης, τα πάντα θα παραμένουν σε κίνδυνο.

«Η εξίσωση αυτού του πολέμου είναι ξεκάθαρη: είτε όλοι είτε κανείς», ανέφερε ο Γκαλιμπάφ σε ανάρτησή του στο Χ, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ εξαρτάται από την απουσία των αμερικανικών στρατευμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Η δίκη του Μαδούρο και της συζύγου του στη Νέα Υόρκη προγραμματίζεται για την 1η Ιουνίου 2027.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις για πιθανή παραλαβή των F-35.

Ο «chronically online» Μασκ ανακοίνωσε ότι το Grok θα δημιουργήσει τη δική του εκδοχή της Οδύσσειας.

Κοινοποιήστε
Close Menu