counters «Απάντησε» η Τουρκία στην τρομοκρατική επίθεση - Trelokouneli.gr Skip to main content

Άμεση ήταν η «απάντηση» της Τουρκίας στην χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας της χώρας (TUSAS) στην Άγκυρα η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Από την αρχή πολλοί ήταν εκείνοι που «έδειχναν» προς την πλευρά του PKK για το «χτύπημα» στην «καρδιά» της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

Έτσι μόλις λίγες ώρες μετά η Τουρκία προχώρησε σε βομβαρδισμό θέσεων του κουρδικού ένοπλου κινήματος και συμμάχων του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μετά τα μεσάνυχτα ότι βομβαρδίστηκαν «τριάντα δύο στόχοι», θέσεις του PKK και συμμάχων του, στο βόρειο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας, μερικές ώρες μετά την επίθεση.

«Όπως επιτρέπει το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διεξήχθη αεροπορική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία (…) και συνολικά 32 στόχοι που ανήκαν στους τρομοκράτες καταστράφηκαν με επιτυχία», ανέφερε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας πως «οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται».

Κοινοποιήστε
Close Menu