Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να καταφέρει να αποκτήσει παιδί μίλησε η Φωτεινή Πετρογιάννη, επισημαίνοντας ότι το ταξίδι για τη μητρότητα δεν είναι κάτι απλό για κάθε γυναίκα.
Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «The2Night show», η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε, είχε μειωμένες πιθανότητες να γίνει μητέρα, ενώ χρειάστηκε να λάβει φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να το αντιμετωπίσει.
Τόνισε δε, ότι όταν τη ρωτούσαν αν θα κάνει παιδί, η ίδια απαντούσε ότι δεν το επιθυμεί προκειμένου να πείσει τον εαυτό της ότι δεν το θέλει ώστε να μην της στοιχίσει τόσο, αν δεν κατάφερνε να μείνει έγκυος. Θέλησε, ωστόσο, να υπενθυμίσει σε κάθε γυναίκα ότι ακόμα κι αν δεν καταφέρει να γίνει μητέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι «είναι μισός άνθρωπος».
«Είχα κάνει μία εκστρατεία για την ενδομητρίωση, είχα μία πάθηση που δυσκολεύει αρκετές γυναίκες στο να κάνουν παιδί, μειώνει τη γονιμότητα. Πάντα όταν προέκυπτε ένα τέτοιο θέμα στην επικαιρότητα, έκανα μία τοποθέτηση. Θεωρώ σημαντικό να υπενθυμίζουμε στις γυναίκες που ίσως δεν καταφέρουν να γίνουν μαμάδες ότι δεν έγινε και τίποτα, δεν είσαι μισός άνθρωπος. Από μικρή έλεγα στις παρέες μου ότι δεν θέλω να κάνω παιδί, για να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν το θέλω και να έχω μια δικαιολογία μέσα μου, εάν τελικά δεν συνέβαινε. Ξέρεις πόσες φορές με έχουν ρωτήσει στο παρελθόν αν και πότε θα κάνω παιδί κι εγώ την ίδια ώρα έπαιρνα φαρμακευτική αγωγή για το πρόβλημα που είχα; Ήμουν έτοιμη να κάνω κατάψυξη ωαρίων, αλλά δεν πρόλαβα, γιατί ήρθε το παιδάκι μας. Είναι ένα δώρο που μας δίνει η επιστήμη» τόνισε.