Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής «Πίσω από τις Γραμμές» του Action24 και αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο σοβαρό περιστατικό με τον εμβολισμό αστυνομικών σε Άγιο Δημήτριο/ Δάφνη ανήκει σε Ρομά.
Ο Υπουργός τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν οι δράστες και επεσήμανε την ανάγκη να σταματήσουν οι συστηματικοί Ρομά παραβάτες. Περιέγραψε τα γεγονότα λέγοντας: «Έτρεξαν τέσσερα παιδιά της ΔΙΑΣ, τους καταδίωξαν, αυτοί έφυγαν με το αυτοκίνητο, πυροβόλησαν τα λάστιχα οι αστυνομικοί, τους εμβόλισαν εκείνοι, έπεσαν κάτω οι αστυνομικοί, έχουμε τραυματίες ευτυχώς ελαφρά. Το αυτοκίνητο ανήκει σε Ρομά. Γιατί; Πώς θα συνεχίσουμε έτσι;»
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα σταθμεύσουν 120 αστυνομικοί σε καταυλισμούς της Αττικής, απευθύνοντας μήνυμα ότι «κακώς κλείναμε τα μάτια και τα αυτιά μας τόσα χρόνια».
Η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των τεσσάρων δραστών που τραυμάτισαν αστυνομικούς και διέφυγαν, είναι σε εξέλιξη, με το αυτοκίνητο να εγκαταλείπεται λίγα στενά πιο πέρα στη Δάφνη.




