Ανακάλυψε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μεταμορφώσεις και τα πιο σκληρά κομμάτια κρέατος σε τρυφερές, ζουμερές μπουκιές.
Πώς να κάνουμε το κρέας τρυφερό: Ένα δίλημμα που όλοι αντιμετωπίζουμε όταν έχουμε μπροστά μας σκληρά κομμάτια κρέατος.
Για παράδειγμα η σπάλα μοσχαριού, το νουά, το κότσι, τα μάγουλα μοσχαριού, ο σβέρκος (δηλαδή οι μύες του λαιμού), το στήθος είναι όλα σκληρά κομμάτια, τα οποία όμως, αν τα χειριστούμε σωστά, μπορούν να γίνουν πιο νόστιμα και ακόμη πιο ζουμερά και από τα πιο εκλεκτά μέρη.
Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που ισχύει πάντοτε: Κόβουμε πάντα το σκληρό κρέας απέναντι στις ίνες. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε το μήκος των μυϊκών ινών και, κατά συνέπεια, οι μπουκιές θα είναι πιο τρυφερές. Τώρα ας προχωρήσουμε στους καλύτερους τρόπους για να μαλακώσουμε το κρέας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο jenny.gr




