Περίπου δύο εβδομάδες απομένουν για να συμπληρωθούν τα τρία χρόνια από το αδιανόητο έγκλημα στα Τέμπη και, όπως όλα δείχνουν, στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μετακινήσεων στη χώρα μας.
Αυτό φαίνεται να πιστοποιεί το γεγονός ότι η Hellenic Train προχωρά σε ακόμη μία αναστολή δρομολογίων επιβατικών αμαξοστοιχιών για τη διέλευση εμπορικών αμαξοστοιχιών. Σαν να μας λέει η εταιρεία ότι ο μόνος τρόπος να κινηθεί με ασφάλεια μια αμαξοστοιχία στο εγχώριο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι να μην έρχεται τίποτα από την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος νέων ατυχημάτων.
Η σημερινή ανακοίνωση της Hellenic Train αναφέρει τα εξής: «Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, από την Πέμπτη 19.02.2026 και μέχρι την Τρίτη 31.03.2026 αναστέλλονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 3632, 1634, 3633 και 1635 στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Θεσσαλονίκη, λόγω διέλευσης εμπορευματικών αμαξοστοιχιών.
Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, τα ανωτέρω σιδηροδρομικά δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία της Hellenic Train, τα οποία θα πραγματοποιούν στάσεις σε διάφορους προορισμούς.
Επίσης, λόγω έκτακτων επιχειρησιακών αναγκών, από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026 και μέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026, αναστέλλονται τα δρομολόγια του Τρένου του Πηλίου που εκτελούνται τα Σαββατοκύριακα.
Στους επιβάτες που έχουν ήδη εκδώσει εισιτήριο για τα συγκεκριμένα δρομολόγια, το αντίτιμο θα επιστραφεί ανάλογα με τον τρόπο αγοράς του εισιτηρίου τους, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία επιστροφών της εταιρείας.
Ωστόσο, ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, οι αμαξοστοιχίες 3800 και 3801 του Τρένου του Πηλίου θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας.
Η Hellenic Train ευχαριστεί το επιβατικό κοινό για την κατανόηση.




