Ανακουφισμένος νιώθει ο Μάνος Δασκαλάκης μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που καταδίκασε σε δις ισόβια την Ρούλα Πισπιρίγκου, για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της, όμως διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως όσοι άνθρωποι εμπλέκονται στην υπόθεση, θα πρέπει να λάβουν τις ευθύνες τους, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους ιατροδικαστές.
Μέσω της συνηγόρου του, Ευαγγελίας Αμπάζη, ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών δηλώνει πως η ψυχούλα της Μαλένας και της Ίριδας πρόκειται να δικαιωθεί. «Δεν μπορεί να νιώσει χαρά ο κ. Δασκαλάκης, καταλαβαίνετε έχει χάσει τρία παιδιά. Νιώθει ελαφρώς ανακουφισμένος από τη διαδικασία και αισθάνεται ότι δικαιώνεται η ψυχούλα αυτών των παιδιών», είπε αρχικά η δικηγόρος του, σχετικά με την αντίδρασή του στο άκουσμα της απόφασης και συνέχισε:
«Όσον αφορά τους ιατροδικαστές σε όλη την ανακριτική διαδικασία, πραγματικά ζήσαμε ένα θέατρο του παραλόγου. Αυτοί οι άνθρωποι παραπέμπονται γιατί άλλα έλεγαν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, άλλα έλεγαν σε προανακριτική φάση και άλλα ήρθαν να πουν στο δικαστήριο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Εάν αυτοί οι άνθρωποι δεν έκλειναν τα μάτια τους, τα μάτια στη δικαιοσύνη, στον Μάνο Δασκαλάκη, δεν άφηναν στο σκοτάδι τους πάντες, αυτή τη στιγμή η Τζωρτζίνα θα ζούσε».
Σε ερώτηση για το αν ο Μάνος Δασκαλάκης είχε υποπτευθεί νωρίτερα τη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς, στις αρχές έκαναν κοινές εμφανίσεις, η δικηγόρος του ανέφερε: «Γίναμε όλοι μετά Χριστόν προφήτες. Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια. Δεν είχε καμία υπόνοια», επεσήμανε, ενώ ξεκαθάρισε πως μετά το κατηγορητήριο και την πρώτη δίκη, ο Μάνος Δασκαλάκης ναι μεν υποπτευόταν την πρώην σύζυγό του, αλλά ακόμη και σήμερα δεν ξέρει αν μπορεί να το πιστέψει.
Τέλος, η κ. Αμπάζη εξέφρασε την πεποίθηση πως η κατηγορούμενη είναι ένα πολύ χειριστικό άτομο.