counters Εύβοια: Κλειστά σχολεία αύριο εξαιτίας των σεισμικών δονήσεων - trelokouneli.gr Skip to main content

Συναγερμός στην Εύβοια λόγω σεισμών

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι κάτοικοι στην Εύβοια μετά από δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στο Μαντούδι, προκαλώντας μικρής κλίμακας ζημιές σε κτήρια. Παρά την καθησυχαστική στάση των σεισμολόγων, τα σχολεία στα χωριά Προκόπι και Πήλι θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Δευτέρα 19/5, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στις κτηριακές εγκαταστάσεις από κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανέφερε ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο μεταξύ Προκοπίου και Πηλίου, και κάλεσε τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Επικοινώνησε ήδη με τον υπουργό Κατσαφάδο για την αποστολή κλιμακίου της ΔΑΕΦΚ.

Ελεύθερη επαγγελματίας από το Μαντούδι περιέγραψε την εμπειρία της, τονίζοντας ότι οι σεισμικές δονήσεις ήταν πολύ τρομακτικές, με τον πρωινό σεισμό να είναι ο πιο έντονος.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι οι αλλεπάλληλοι σεισμοί προέρχονται από το ίδιο ρήγμα και πρόσθεσε ότι η περιοχή έχει γνωστή σεισμική δραστηριότητα με περιορισμένες βλάβες.

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε
Close Menu