counters Εξαιρετική διατροφική ποιότητα του αρνιού, σύμφωνα με τους ειδικούς από εταιρία της Νέας Ζηλανδίας - trelokouneli.gr Skip to main content

Αύριο, κατά τη διάρκεια του γεύματος με τον οβελία, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι διατηρούμε την παράδοση του Πάσχα, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα εξαιρετικά νόστιμο κρέας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην παρασυρθούμε και να φάμε υπερβολικά, καθώς αυτό μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε «ταράτσα» και να χρειαστούμε τουλάχιστον 24 ώρες για να ανακάμψουμε από την υπερφαγία.

  • Του Βασίλη Χονδρογιάννη – εφημερίδα Espresso

Το αρνίσιο κρέας διαθέτει υψηλή διατροφική αξία, όπως αναφέρουν οι ειδικοί της νεοζηλανδέζικης εταιρείας New Zealand Spring Lamb. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το κρέας από το αρνί είναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, με έμφαση στη βιταμίνη Β12. Όπως σημειώνεται στο άρθρο, αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, την πρόληψη της αναιμίας, τη στήριξη της εγκεφαλικής υγείας και την επιτάχυνση της επούλωσης πληγών.

Το κρέας του οβελία περιέχει «καλά» λιπαρά, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και το συζευγμένο λινελαϊκό οξύ (CLA), τα οποία είναι ευεργετικά για την καρδιά και περιέχει επίσης κάποιες ποσότητες αντιοξειδωτικών. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί, καθώς το αρνί περιέχει αρκετό λίπος με «κακά» λιπαρά και θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωσή του. Ευτυχώς, οι μεγαλύτερες ποσότητες λίπους βρίσκονται σε εμφανή σημεία του κρέατος, οπότε είναι εφικτό να αφαιρεθούν πριν από την κατανάλωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Κοινοποιήστε
Close Menu