counters Εξέγερση στη δομή των Σερρών: 29 μετανάστες συλλαμβάνονται από τις αρχές - trelokouneli.gr Skip to main content

Σε 29 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί στην ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου Σιντικής στις Σέρρες, μετά από επεισόδια που προκάλεσαν ομάδες νεαρών αλλοδαπών στους χώρους της δομής.

Η ένταση ξεκίνησε το μεσημέρι, αρχικά ως διαμαρτυρία για θέματα ασύλου και συνθήκες διαβίωσης. Οι συγκεντρωμένοι μετανάστες έξω από τα κτήρια διαμονής έβαλαν φωτιά σε ρούχα και άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς που έφτασαν στην περιοχή, ενώ κινήθηκαν απειλητικά να ρίξουν την περίφραξη και να διαφύγουν.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη κατέφθασε και τους απέτρεψε, με παράλληλη συνδρομή της Πυροσβεστικής, η οποία πρόλαβε την επέκταση της φωτιάς.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι των επεισοδίων, ενώ ξεκίνησε και επανακαταμέτρηση των μεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά από μία ώρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά 29 άτομα συνελήφθησαν για τη πρόκληση επεισοδίων, με τις κατηγορίες που περιλάμβαναν διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, απόπειρα απόδρασης και απείθεια. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, με τον έναν να έχει χτυπηθεί στο πόδι από πέτρα.

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε
Close Menu