counters Γεύσεις από την παράδοση: Ο Σύλλογος Γυναικών Τυχερού στο μπλόκο των Κήπων - trelokouneli.gr Skip to main content

Στην τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κινητοποιήσεων, οι αγρότες του νοτίου Έβρου συνεχίζουν με αμείωτη μαχητικότητα να παραμένουν στο μπλόκο του τελωνείου των Κήπων, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Και ενώ η κυβέρνηση καθυστερεί να δώσει απαντήσεις, η κοινωνία του τόπου δίνει το δικό της μήνυμα: «Δεν είστε μόνοι».

Σήμερα, το μπλόκο επισκέφτηκαν οι γυναίκες από το Τυχερό Σοφλίου, με επικεφαλής τον Σύλλογο Γυναικών Τυχερού, φέρνοντας μαζί τους σπιτικό φαγητό, παραδοσιακές πίτες, εδέσματα—και αγάπη.

### Η ιδέα που έγινε πράξη

Η ιδέα ξεκίνησε απλά: «Γιατί να μην μαγειρέψουμε και να προσφέρουμε κάτι στους αγρότες μας που αγωνίζονται;». Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Τυχερού δεν το σκέφτηκαν πολύ—πήραν τις κατσαρόλες και τα ταψιά, και έφτιαξαν ό,τι φτιάχνουν οι μάνες και οι γιαγιάδες όταν θέλουν να δείξουν αγάπη: σπιτικό φαγητό με μεράκι και ψυχή.

Άλλωστε σύμφωνα με το evros-news.gr, στο συγκεκριμένο μπλόκο υπάρχουν και αρκετοί αγρότες από το Τυχερό, που δίνουν από την πρώτη στιγμή δυναμικό παρόν. Οι γυναίκες του χωριού δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφορες.

Και όσο οι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους στα μπλόκα, τέτοιες χειρονομίες τους θυμίζουν γιατί αξίζει να μείνουν. Όχι μόνο για τη γη τους, αλλά και για την κοινότητα που δεν τους ξεχνά.

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε
Close Menu