counters Ινδία: Τουλάχιστον 36 θάνατοι από εκρηκτική ανάφλεξη εργοστασίου, ανησυχίες για πρόσθετα θύματα - trelokouneli.gr Skip to main content

Μια έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στο κρατίδιο Τελανγκάνα στη νότια Ινδία, που προήλθε από έως τώρα άγνωστη αιτία, είχε σοβαρές συνέπειες, με τουλάχιστον 36 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, όπως ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής των τοπικών αρχών.

«Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε ο τοπικός πρωθυπουργός Ρεβάνθ Ρέντι στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας ότι 36 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια.

«Υπάρχει φόβος ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια», συμπλήρωσε ο Ρέντι ύστερα από την αυτοψία που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο στην περιοχή Σανγκαρέντι.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, 143 άτομα βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο της Sigachi Industries τη στιγμή της έκρηξης. Η εταιρεία ενημέρωσε ότι οι βλάβες στο χώρο παραγωγής, όπου παρασκευάζεται μια ουσία για φάρμακα και συμπληρώματα βιταμινών, ήταν σημαντικές και οι εργασίες θα παραμείνουν σταματημένες για τουλάχιστον 90 ημέρες.

Προχωρούν έρευνες προκειμένου να ανακαλυφθεί η αιτία της έκρηξης.

Τα βιομηχανικά ατυχήματα στην Ινδία δεν είναι σπάνια, καθώς πολλές εταιρείες παραβιάζουν τους κανονισμούς ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Εργαζόμενος συνελήφθη για πάνω από 70 σεξουαλικές κακοποιήσεις σε βρεφονηπιακό σταθμό – Θα εξεταστούν 1.200 παιδιά

Γάζα: 24 νεκροί από χτύπημα σε παραθαλάσσιο καφέ – «Στόχος τρομοκράτες της Χαμάς», λένε για τη νέα σφαγή οι IDF (videos)

Γαλλία: Η κυβέρνηση μειοψηφίας αντιμετωπίζει πρόταση μομφής στην Εθνοσυνέλευση για το συνταξιοδοτικό

Κοινοποιήστε
Close Menu