Μέλη και στελέχη του κινήματος Πέντε Αστέρων, της Ιταλικής Αριστεράς, καθώς και εκπρόσωποι ιταλικών οργανώσεων και κινημάτων συμμετείχαν απόψε σε διαδήλωση στη Ρώμη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του στρατιωτικού εξοπλισμού της Ευρώπης και των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα.
«Ένας ολόκληρος λαός, η πλειονότητα του κόσμου στην Ιταλία, εκφράζει ένα ηχηρό όχι σε αυτή την παραφροσύνη», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότερα από 100.000 άτομα συμμετείχαν σήμερα στην πορεία. Ανάμεσα τους και στελέχη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.
Δεκάδες διαδηλωτές ξάπλωσαν σε άσπρα σεντόνια κοντά στο Κολοσσαίο, προκειμένου να καταδικάσουν, όπως δήλωσαν, τη φρίκη των βομβαρδισμών και τους θανάτους στην Γάζα.
«Είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν κινητοποιήσεις που αμφισβητούν την επανεξοπλιστική πολιτική της Ευρώπης. Αυτό συνάδει με τις εκκλήσεις του Πάπα», τόνισε ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Διαβάστε επίσης:
Δραματική έκκληση από το Gaza Humanitarian Foundation: «Ο πληθυσμός της Γάζας χρειάζεται απεγνωσμένα επιπλέον βοήθεια»
Axios: Τραμπ και Ερντογάν επιχείρησαν να προγραμματίσουν συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν αλλά… δεν κατάφεραν να βρουν τον Χαμενεΐ
Νέο μακελειό στη Γάζα: 17 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις, οι 8 στην ουρά για την ανθρωπιστική βοήθεια