counters Ο πάτερ-«κομπίνας» και ο συνεργός του ξάφρισαν 1,3 εκατ. ευρώ από πολίτες! Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης - Trelokouneli.gr Skip to main content

Γερή μπίζνα «ξαφρίζοντας» ανυποψίαστους πολίτες φέρεται ότι είχε στήσει ένας ιερέας στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκαλύπτουν οι αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τέσσερις εμπλεκόμενους εκ των οποίων ο ένας, εν ενεργεία ιερέας.

Ο Αρχιμανδρίτης, μαζί με άλλον έναν ιερωμένο που είχε καθαιρεθεί από την εκκλησία φέρεται ότι εξαπατούσαν πολίτες λέγοντας τους ότι ο 68χρονος ιερέας θα ανελιχθεί στα ανώτερα κλιμάκια της Ιεραρχίας και τους έταζαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ωφεληθούν. Οι ίδιοι φέρεται να παρουσίαζαν πλαστές επιστολές, δήθεν από κρατικούς φορείς, καταφέρνοντας έτσι να «τσεπώσουν» τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια ευρώ!

Με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι ο κληρικός έχει ήδη τεθεί σε αργία:  «Με αφορμή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα που ακολούθησαν εμπλέκεται και Κληρικός, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου, έχει αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εναντίον του εν θέματι Κληρικού, η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους (ν. 5383/1932 (ΦΕΚ Α’ 110): «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας») ανακριτική και δικαστική διαδικασία.

Βάσει της ανωτέρω διαδικασίας ο Κληρικός έχει απομακρυνθεί από τον Ιερό Ναό στον οποίον υπηρετούσε, έχει αποστερηθεί της ιδιότητος του εξομολόγου και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται, κατά περίπτωση, σε απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η συλλογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών με συνολική οικονομική ζημιά που ξεπερνάει το 1.340.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις παθόντων, είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των δραστών.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 61, 68, 51 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δύο πρώτοι εμπλεκόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2018 έως και 24 Φεβρουαρίου 2023, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα του 68χρονου και την επιρροή που ασκούσε λόγω αυτής, δήλωναν ψευδώς ότι είναι βέβαιη η ανέλιξή του στον χώρο που κινείται και επιδεικνύοντας πλαστές επιστολές που συνέτασσε ο πρώτος, όπου φαίνονταν ως αποστολείς – συντάκτες θρησκευτικοί οργανισμοί και κρατικές Υπηρεσίες, απέσπασαν χρηματικά ποσά από έξι ημεδαπούς.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι τα χρήματα μεταφέρονταν σε λογαριασμούς του 61χρονου, ενώ διαπιστώθηκε και η μεταφορά χρηματικών ποσών σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι ταυτοποιημένοι ημεδαποί 51 και 34 ετών.

Κατασχέθηκαν:

  • Πολυτελές όχημα,
  • 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • Εκτυπωτής,
  • 2 φορητές συσκευές αποθήκευσης (usb),
  • Διάφορα βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,
  • Χειρόγραφες σημειώσεις,
  • Διάφορες επιστολές και
  • 2 κινητά τηλέφωνα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα εξετασθούν από το αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος».

Κοινοποιήστε
Close Menu