counters Οδηγός αποτοξίνωσης μετά τις διατροφικές ατασθαλίες του Πάσχα - trelokouneli.gr Skip to main content

Μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, με την υπερβολική κατανάλωση κρέατος και τις εκτενείς γιορτές στα τραπέζια, είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Αυτό θα βοηθήσει τον οργανισμό μας να απομακρύνει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί λόγω της υπερβολής σε λιπαρές τροφές, γλυκά και αλκοόλ.

Στη διαδικασία αποτοξίνωσης περιλαμβάνονται:

  • Φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Όταν σκεφτόμαστε αποτοξίνωση, το μυαλό μας φυσικά πηγαίνει στα φρούτα και στα λαχανικά. Σαλάτες και λαχανικά μαγειρεμένα με λίγο αλάτι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για γεύμα. Καθώς η άνοιξη προχωρά, θα έχουμε όλο και περισσότερα φρούτα διαθέσιμα.
  • Όσπρια και ψάρι. Ξεκινάμε να εντάσσουμε στο καθημερινό μας μενού περισσότερα μεσογειακά στοιχεία, αυξάνοντας την κατανάλωση όσπριων και φρέσκων ψαριών. Δεν πρέπει να παραλείπουμε τους υπέροχους συνδυασμούς αυτών των δύο τροφών.
  • Επιλέγουμε ένα ελαφρύ βραδινό για να μην επιβαρύνουμε το στομάχι, όπως για παράδειγμα το ημιάπαχο γιαούρτι με φρούτα.
  • Νερό. Νερό και πάλι νερό. Είναι σημαντικό να πίνουμε αρκετό νερό για να διατηρούμε σωστά ενυδατωμένο τον οργανισμό μας και να αποβάλλουμε τις τοξίνες. Φυσικά, τα αφεψήματα όπως το πράσινο τσάι, η μέντα και οι φυσικοί μη επεξεργασμένοι χυμοί είναι επίσης πολύ βοηθητικά.
Κοινοποιήστε
Close Menu