counters Ολοκληρώθηκε η ανάκτηση του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη μαρίνα της Βουλιαγμένης. - trelokouneli.gr Skip to main content

Η ανέλκυση του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της μαρίνας της Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στα σκάφη που βρίσκονται αγκυροβολημένα και στους λουόμενους, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής. Το ελικόπτερο φορτώθηκε σε φορτηγό και κατευθύνθηκε προς τις εγκαταστάσεις για τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο.

Το ιδιωτικό ελικόπτερο με Έλληνα χειριστή, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Αμερικανοί τουρίστες, κατέπεσε στη θάλασσα λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το ελικοδρόμιο της μαρίνας. Ευτυχώς, κανείς τους δεν τραυματίστηκε σοβαρά, παρά το γεγονός ότι ανάμεσά τους υπήρχε και μία έγκυος.

Σύμφωνα με τις πρώτες τεχνικές εκτιμήσεις, η αιτία της πτώσης φαίνεται να σχετίζεται με κρίσιμο λάθος χειρισμού κατά την απογείωση. Πιλότοι με πολυετή εμπειρία αναφέρουν ότι το ελικόπτερο έπρεπε, με βάση τον άνεμο που φυσούσε από δεξιά, να κατευθυνθεί προς τα δεξιά και να απογειωθεί «κόντρα» στον άνεμο. Αντ’ αυτού, ο κυβερνήτης επιχείρησε να στρίψει αριστερά, δηλαδή «ούρια», με τον άνεμο στην ουρά του ελικοπτέρου.

Αυτό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα λάθη κατά την απογείωση ελικοπτέρου, καθώς μειώνει την ισχύ και τη σταθερότητα της πτήσης. Ως αποτέλεσμα, το ελικόπτερο έχασε ισχύ και ύψος. Ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου (Airbus 355), αν και δικινητήριος, δεν φημίζεται για την ισχύ του, ειδικά με μεγάλα φορτία.

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε
Close Menu