counters Οργή κατοίκων στη Βαλένθια απέναντι σε Ολλανδούς τουρίστες – «Επιστρέψτε στα σπίτια σας» (Video) - trelokouneli.gr Skip to main content

Η κατάσταση έγινε τεταμένη την Κυριακή στο κέντρο της Βαλένθια, όταν τοπικοί κάτοικοι ήρθαν σε σύγκρουση με μια ομάδα Ολλανδών τουριστών που περιηγήθηκαν στην πόλη με ποδήλατα.

Τα πλάνα που καταγράφηκαν έδειχναν πλήθος να φωνάζει στους τουρίστες να «φύγουν», καθώς οι δύο ομάδες πλησίαζαν σε φυσική αντιπαράθεση σε έναν στενό πλακόστρωτο δρόμο.

Η διαμάχη φέρεται να ξεκίνησε στην οδό Calle Danzas, στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, όταν μια ποδηλατική ομάδα μπλέχτηκε κατά λάθος σε μια διαμαρτυρία κατά του τουρισμού, η οποία οργανώθηκε από τον τοπικό σύλλογο Barrio en Peligro de Extincion – ή αλλιώς «Γειτονιά σε Κίνδυνο Εξαφάνισης».

Βίντεο απεικονίζουν αγανακτισμένους κατοίκους να εμποδίζουν τους τουρίστες και να φωνάζουν «τουρίστες, πηγαίνετε σπίτι σας», ενώ οι ποδηλάτες, προφανώς αναστατωμένοι, απαντούσαν στα αγγλικά.

Μια γυναίκα φάνηκε να είναι στα πρόθυρα του κλάματος καθώς η αντιπαράθεση εντεινόταν, με σπρωξίματα και προσβολές να αντηχούν και στις δύο γλώσσες.

Ένας τουρίστας παρατηρήθηκε να υψώνει τη γροθιά του ενώ φώναζε «γαμώτο» κατά την αποχώρησή του, ενώ μια ντόπια αντέτεινε, χλευάζοντας, χτυπώντας τα οπίσθιά της.

Η ομάδα κατοίκων επισημαίνει ότι η σύγκρουση εκδηλώθηκε όταν οι ποδηλάτες αρνήθηκαν να κατέβουν ή να επιβραδύνουν προκειμένου να περάσουν από τη διαμαρτυρία.

Στην επίσημη ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι φώναξαν συνθήματα κατά του τουρισμού, αλλά κατηγόρησαν τους τουρίστες ότι έγιναν «επιθετικοί και βίαιοι».

Τόνισαν ότι η διαμάχη προήλθε από την αυξανόμενη οργή στον πληθυσμό της Βαλένθια για «τον τουρισμό και την κερδοσκοπία που πλήττουν τις γειτονιές και οδηγούν σε εκδίωξη των κατοίκων από τα σπίτια τους».

Η ομάδα κατηγόρησε τους μεγάλους επενδυτές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ότι έχουν γίνει οι αφέντες της πόλης, κατηγορώντας τις τοπικές αρχές ότι αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τους πολίτες από την αύξηση των ενοικίων, τα θορυβώδη τουριστικά διαμερίσματα και τις απολύσεις.

«Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι τουρίστες είναι να σέβονται τις διαμαρτυρίες και να κατανοούν ότι οι τουριστικές τους δραστηριότητες μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στη ζωή μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Δεδομένου ότι αυτό δεν συμβαίνει, δηλώνουμε ξεκάθαρα: “Τουρίστες, πηγαίνετε σπίτι!”»

Το περιστατικό έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς αντιτουριστικών διαδηλώσεων σε πολλές περιοχές της Ισπανίας τον τελευταίο καιρό, καθώς η δυσαρέσκεια κλιμακώνεται σε δημοφιλείς προορισμούς όπως τα Κανάρια Νησιά και η Καταλονία.

Στη Μαγιόρκα και τη Βαρκελώνη, ακτιβιστές με νεροπίστολα έχουν στοχεύσει τουρίστες, ενώ πέρσι στην Τενερίφη, διαδηλωτές εισέβαλαν σε παραλία και περικύκλωσαν παραθεριστές που φορούσαν μαγιό.

Διαβάστε επίσης:

Επστάιν: Καταπέλτης η συγγραφέας του βιβλίου της Τζιουφρέ – «Ιπτάμενα μέσα trafficking τα τζετ του» – Τι είπε για τον πρίγκιπα Άντριου

«Σε πολύ καλή κατάσταση» η εκεχειρία στο Ισραήλ αναφέρει ο Τζ. Ντ. Βανς, παρά τις βίαιες επιθέσεις το Σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχουν σχέδια για άμεση συνάντηση Τραμπ-Πούτιν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Κοινοποιήστε
Close Menu