Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν συνδυασμένη επίθεση με πυραύλους και drones κατά του Κιέβου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η επίθεση προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ύδρευση σε ορισμένες περιοχές της πόλης, όπως ανέφερε νωρίς το πρωί ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Βιτάλι Κλίτσκο.
Σύμφωνα με τον Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω μηνύματος στο Telegram, ένα πλήγμα στην ανατολική πλευρά του Δνείπερου ποταμού, ο οποίος διασχίζει την πόλη, είχε ως αποτέλεσμα την παύση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης. Επιπλέον, ένα κτήριο υπέστη ζημιές και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.
Ανεπίσημες αναρτήσεις στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης περιλάμβαναν φωτογραφίες με πολυκατοικίες βυθισμένες στο σκοτάδι.
⚡️ Power outages have started on the left bank of Kiev.
Local Telegram channels report that the entire left bank of the city is without electricity. The information requires confirmation. pic.twitter.com/ByDR0CGK8M
— Zlatti71 (@Zlatti_71) January 20, 2026
Ο Τιμούρ Τκατσένκο, επικεφαλής στρατιωτικής διοίκησης στην Ουκρανία, ανέφερε ότι αποθήκες υπέστησαν ζημίες και ότι οχήματα βρέθηκαν σε φλόγες.
Διαβάστε επίσης:
Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Φόβοι για εγκλωβισμένα άτομα κάτω από τα βαγόνια – Αναφορές για 43 αγνοούμενους.
Πυρκαγιές στη Χιλή: Η κατάσταση είναι απελπιστική, πολλές πόλεις έγιναν στάχτη.
Η εμμονή του Τραμπ με τη Γροιλανδία έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη κρίση ΗΠΑ–Ευρώπης των τελευταίων δεκαετιών: Απειλές δασμών και πολιτικός διχασμός στον Λευκό Οίκο.




