Η Πάρνια Αμπάσι, μια ταλαντούχα ποιήτρια από το Ιράν έκανε έντονη την παρουσία της στη λογοτεχνία και την κοινότητα, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
Η Πάρνια Αμπάσι, 24 ετών, χάθηκε μαζί με τους γονείς της και τον αδελφό της κατά τη διάρκεια μιας ισραηλινής επιχείρησης που χτύπησε ένα συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Sattarkhan της Τεχεράνης στις 13 Ιουνίου.
Στην επίθεση σκοτώθηκαν ο πατέρας της Παρβίζ Αμπάσι, η μητέρα της Μασουμέχ Σαχριάρι, καθώς και ο μικρότερος αδελφός της, Παχράμ Αμπάσι, φοιτητής πανεπιστημίου. Η βόμβα στοχεύσε το σπίτι τους στο συγκρότημα Orchideh, προκαλώντας έντονη θλίψη στην τοπική κοινωνία.
Η Αμπάσι είχε αναγνωριστεί ως μια από τις πιο υποσχόμενες φωνές στη σύγχρονη ιρανική λογοτεχνία, διάσημη για τους προσωπικούς και εκφραστικούς στίχους της. Το πιο γνωστό της έργο, «The Extinguished Star», δημοσιεύτηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό Vazn-e-Donya και εξερευνά τη σύγκρουση ανάμεσα στην ελευθερία και την καταπίεση. Έπειτα από τη μετάφραση της Γκαζάλ Μοσαντέκ, το ποιήμα αναδεικνύει τις δραματικές αντιθέσεις του φωτός με τη σκιά, καθώς και της ελπίδας με την απώλεια.
Η Μαριάμ, μια στενή φίλη της Αμπάσι, μοιράζεται την εμπειρία της όταν επισκέφτηκε το σπίτι τους και είδε σωστικά συνεργεία να ανασύρουν τα πτώματα από τα ερείπια, περιγράφοντας την κατάσταση ως καταστροφική για την κοινότητά τους. Στην Ιρανική δημοσιογραφία, αναφέρεται ότι τουλάχιστον 80 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, έχουν χαθεί εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν, εντείνοντας την ανησυχία και τη θλίψη που έχει προκαλέσει αυτές οι επιθέσεις.
Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Νέες εκρήξεις ακούγονται στην περιοχή του Τελ Αβίβ – Το Ιράν απαντά ξανά με εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων
Παρέμβαση Τραμπ για Ιράν – Ισραήλ: «Πρέπει και θα κάνουν συμφωνία» – «Make the Middle East Great Again»
Γλυκερία: Εγκλωβισμένη στο Ισραήλ η τραγουδίστρια – Μαζί της Καραφώτης, Κετιμέ, Νταντά και Ζαζόπουλος