Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε μια αυστηρή ανακοίνωση, καλώντας τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καταδικάζοντας έντονα την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε τον ναό του.
Στην ημέρα που η Αντιοχειανή Εκκλησία τιμά πάντες τους Αγίους της περιοχής, το χέρι της ανομίας χτύπησε απόψε, αφαιρώντας τις ψυχές μας, όπως και αυτές των αγαπημένων μας που έγιναν μάρτυρες κατά τη διάρκεια του εσπερινού στον Ναό του Αγίου Ηλία, στην Ντουεϊλά της Δαμασκού.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, σημειώθηκε έκρηξη στην είσοδο της εκκλησίας, με συνέπεια να υπάρξουν πολλοί μάρτυρες, καθώς και τραυματισμοί εντός και γύρω από τον ναό.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας καταμέτρησης των θυμάτων και των τραυματιών, και ενώ συλλέγουμε τα λείψανα των μαρτύρων μας, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής εκφράζει με τον πιο ισχυρό τρόπο την καταδίκη του για αυτό το απαράδεκτο έγκλημα.
Το Πατριαρχείο απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για την παραβίαση της ιερότητας των ναών και να διασφαλίσουν την προστασία όλων των πολιτών.
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή και κάνει επαφές σε τοπικό και διεθνές επίπεδο για να μεταφέρει αυτή τη δυσάρεστη εικόνα από τη Δαμασκό στον κόσμο. Καλεί σε δράση και κινητοποίηση για τον τερματισμό αυτών των σφαγών.
Προσευχόμαστε για την ψυχική ανάπαυση των μαρτύρων, για την ανάρρωση των τραυματιών και για την παρηγοριά όσων πενθούν. Επιβεβαιώνουμε την πίστη μας και, διατηρώντας τη δέσμευσή μας σε αυτή, απορρίπτουμε τον φόβο και τον τρόμο. Επικαλούμαστε τον Χριστό τον Θεό να μας καθοδηγεί στη σωτηρία μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές – Αυτός που είναι ευλογημένος στους αιώνες.
Διαβάστε επίσης:
Ο Ρούμπιο προειδοποιεί το Ιράν: «Τα αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ θα ήταν το χειρότερο λάθος της Τεχεράνης»
Ιράν: Τι σηματοδοτεί η απόφαση για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Οι επιπτώσεις στην ναυτιλία και την ενεργειακή ασφάλεια
ΔΟΑΕ: «Δεν μπορεί να γίνει ακόμη εκτίμηση ζημιάς από το χτύπημα στο Φορντό»