Η Μόσχα παρατηρεί ότι το Κίεβο δεν δείχνει ενδιαφέρον να λύσει τον πόλεμο μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η δήλωση αυτή μεταδόθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι αν η Ουκρανία δεν επιθυμεί να τερματίσει τον πόλεμο ειρηνικά, τότε «η Ρωσία θα επιλύσει όλους τους στόχους της ‘ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης’ διά της βίας», σύμφωνα με πληροφορίες από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.
Νωρίτερα το Σάββατο, σε απάντηση στην εκτενή επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία με drones και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία της να συνεχίσει τον πόλεμο, ενώ το Κίεβο αναζητά την ειρηνική λύση.
Σύμφωνα με το Reuters, νωρίτερα το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, επιθεωρώντας ένα από τα διοικητικά κέντρα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, έλαβε ενημερώσεις από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γκεράσιμοφ, καθώς και από τους διοικητές των ομάδων «Κέντρο» και «Ανατολή» των ρωσικών δυνάμεων.
Οι Ρώσοι διοικητές πληροφόρησαν τον Πούτιν ότι «οι δυνάμεις της Μόσχας κατέλαβαν τις πόλεις Μυρνοχράντ, Ροντίνσκι και Αρτεμίβκα στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας», όπως επίσης και τις πόλεις Χουλιαίπολη και Στεπνοχίρσκ στην περιοχή Ζαπορίζια, σύμφωνα με πληροφορίες του Κρεμλίνου και ρωσικών πρακτορείων μέσω Telegram.




