Οι απάτες με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ανύπαρκτα πακέτα διακοπών δεν είναι νέο φαινόμενο. Η πρόσφατη υπόθεση με πρώην δημοσιογράφο που εξαπάτησε φιλάθλους και επιχειρηματίες ενόψει του Final 4 στο Άμπου Ντάμπι φαίνεται πως έχει αναδείξει και στην Πάτρα την αύξηση αυτών των απατών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», στο επίκεντρο βρίσκεται πρώην ασφαλιστής της πόλης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δηλώνει επαγγελματίας του τουρισμού. Ο συγκεκριμένος άνδρας εξαπατούσε συστηματικά πελάτες, υποσχόμενος αεροπορικά εισιτήρια και ταξιδιωτικά πακέτα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Μετά την καταβολή των χρημάτων, ο ίδιος εξαφανιζόταν, χωρίς να παρέχει τις υποσχόμενες υπηρεσίες.
Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση γνωστού πατρινού γιατρού, ο οποίος φέρεται να έδωσε συνολικά 14.000 ευρώ για πακέτα εισιτηρίων προς ΗΠΑ, τα οποία δεν παρέλαβε ποτέ. Η υπόθεση αυτή αναμένεται να εκδικαστεί στα τέλη Ιουνίου. Αντίστοιχα, επιχειρηματίας της πόλης εξαπατήθηκε πέρυσι, πληρώνοντας 5.000 ευρώ για ταξίδι στο Βερολίνο, για το Final 4 της Euroleague.
Επίσης, πέρυσι, έλαβε από άλλη γνωστή επιχειρηματία της πόλης το ποσό των 5.000 ευρώ για εισιτήρια και διαμονή στο Βερολίνο, όπου σκόπευε να παρακολουθήσει το Final 4 της Euroleague. Τελικά, η επιχειρηματίας και η παρέα της έμειναν στο αεροδρόμιο, διαπιστώνοντας ότι οι κρατήσεις ήταν ανύπαρκτες.
Η λίστα των θυμάτων περιλαμβάνει επίσης γνωστό προπονητή μπάσκετ και μαθητές σχολείου στη νότια Πάτρα, των οποίων η πενθήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, παρά τις διαβεβαιώσεις του «πράκτορα».
Παρά τις αλλεπάλληλες μηνύσεις, ο εμπλεκόμενος δεν έχει συλληφθεί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό των φερόμενων απάτων δεν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ, που είναι το όριο για την άσκηση κακουργηματικών διώξεων.
Στο Google, το τουριστικό γραφείο του είναι γεμάτο αρνητικές κριτικές: «Μεγάλη προσοχή! Κίνδυνος απάτης… Δυστυχώς έπεσα στην παγίδα και αγόρασα αρκετά εισιτήρια…» γράφει ένας χρήστης.
Άλλος αναφέρει: «Έδωσα 560 ευρώ για 4 εισιτήρια και εξαφανίστηκε…
Κάποιος τρίτος τον αποκαλεί «ο μεγαλύτερος απατεώνας που υπάρχει… Μετά από πιέσεις μας έστειλε τις κρατήσεις και ήταν πλαστές».
Η υπόθεση αναμένεται να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με όλο και περισσότερα θύματα να βγαίνουν στο φως.
*Φωτογραφία αρχείου