Άκρως χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο μετεωρολόγος προανήγγειλε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες με «τσουχτερό» κρύο αλλά και χιόνια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της Κεντρικής και Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στην αλλαγή του χρόνου μπορεί να υπάρξουν χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αττικής, χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα.
Η βαρυχειμωνιά προέρχεται από μια πολική αέρια μάζα και θα είναι έντονη το διήμερο, παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς.
Στον καιρό της Πρωτοχρονιάς αναφέρθηκε και ο Νίκος Καντερές, σημειώνοντας ότι μπορεί να χιονίσει στην Πάρνηθα.
Ο Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος του STAR, υποστήριξε ότι ο καιρός την πρώτης ημέρα του 2026 θα είναι τυπικά χειμωνιάτικος αλλά σχετικά ήπιος. Οι πιο πρόσφατες προγνώσεις συγκλίνουν στην πιθανότητα να επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες τόσο την Παραμονή όσο και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τη νύχτα, ενώ οι προγνώσεις δείχνουν απουσία οργανωμένων βαρομετρικών χαμηλών, μειώνοντας τις πιθανότητες για εντυπωσιακά φαινόμενα. Ο υετός, όπου εκδηλωθεί, αναμένεται σποραδικός και ασθενής, κυρίως σε τμήματα του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Συνολικά, η αλλαγή του χρόνου θα πραγματοποιηθεί με κρύο, αλλά χωρίς σοβαρές καιρικές εξάρσεις, εστιάζοντας στην ψύχρα που θα επικρατήσει τη νύχτα και τις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς.




