counters Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας - Trelokouneli.gr Skip to main content

Ότι είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε για μια ακόμη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει «και ικανότατους βουλευτές και ικανότατους επιστήμονες» για να κυβερνήσει τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται», όπου, μιλώντας για την εκλογική διαδικασία που έρχεται και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η πρότασή του για εποπτεία, είπε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στις εκλογές» και πρόσθεσε πως «ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Πώς ξέρουμε ότι εν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο».

Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και οι φαντάροι στο στρατόπεδο έχουμε δημιουργήσει ένα κίνημα στην κοινωνία. Γι’ αυτό και προσπαθούν να με αποδομήσουν», ενώ, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι «θα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα, έχουμε ανανεωθεί. Στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση… Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει».

Όπως αναμενόταν, μεγάλο μέρος της κουβέντας αφορούσε τη θητεία του στον στρατό, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «ήρθα στη χώρα μας, γιατί έγινα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είμαι περήφανος. Με υπερηφάνεια φόρεσα το εθνόσημο. Ας σεβαστούν τους απόδημους». Με αφορμή, εξάλλου, τη στρατιωτική θητεία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε λιγότερες αμυντικές δαπάνες. Βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική συνθήκες που απαιτεί ετοιμότητα. Η πιο φθηνή άμυνα είναι η αποτροπή. Να έχουμε καλύτερο σημείο εκκίνησης στον εξοπλισμό μας. Σίγουρα δε θεωρώ σκόπιμο να στέλνουμε εξοπλισμό που έχουμε χρυσοπληρώσει στην Ουκρανία. Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλους τρόπους».

«Τους έλεγα “σταματήστε τον πληθυντικό”. Συμμετείχα κάθε μέρα σε όλο το πρόγραμμα. Ήταν πολύ θερμό το κλίμα και ευκαιρία για μένα να συναναστραφώ με κόσμο που έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Έκανα αγγαρεία ναι, μαγειρεία, λάντζα, βέβαια…», συνέχισε και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να πληρώνονται οι φαντάροι τουλάχιστον με 150 ευρώ το μήνα. Να μπορούν να πληρώσουν τα ξυριστικά τους».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής: «Έχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε και από το στρατόπεδο τηλέφωνο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία. Ο Αλέξης δε μπορεί να έχει ένα σύμβουλο για το ινστιτούτο του;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανεξάρτητος, αλλά θα μεγαλώσει», είπε κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε ότι του «είναι αδιάφορο» αν εκμεταλλεύτηκε την απουσία του στο στρατό ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κοινοποιήστε
Close Menu