counters Συγκεντρώσεις υποστήριξης για τον Μαδούρο στο Καράκας: Αναγκαία η ηγεσία του Νικολάς - trelokouneli.gr Skip to main content

Χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Καράκας, απαιτώντας την επιστροφή του εκθρονισμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψή του, σύμφωνα με αναφορές δημοσιογράφων του AFP.

«Η Βενεζουέλα χρειάζεται τον Νικολάς», φώναζαν οι διαδηλωτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονταν από τον δημόσιο τομέα.

Πολλοί από αυτούς κρατούσαν φωτογραφίες του Μαδούρο και της συζύγου του, Σίλια Φλόρες, εκφράζοντας έτσι την αφοσίωσή τους στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

### Η στάση της προσωρινής προεδρίας Ντέλσι Ροδρίγκες

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, έχει στραφεί προς την Ουάσινγκτον τους τελευταίους μήνες, προσπαθώντας να δημιουργήσει πιο στενές σχέσεις.

Παράλληλα, η κυβερνητική της πολιτική παραμένει προσανατολισμένη στην απαίτηση επιστροφής τόσο του Νικολάς Μαδούρο όσο και της συζύγου του, οι οποίοι συνεχίζουν να κρατούνται στις ΗΠΑ.

Κοινοποιήστε
Close Menu