counters Συνεχιζόμενη μάχη με τις φωτιές στην Κερατέα: Ανησυχίες για νέα πυρκαγιά εξαιτίας των δυνατών ανέμων. - trelokouneli.gr Skip to main content

Τεράστια μάχη έδωσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής τη νύχτα, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 23:00 στην Κερατέα. Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι, η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας φαίνεται βελτιωμένη, ωστόσο, οι φόβοι για αναζωπυρώσεις δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού από τις δυνάμεις που παραμένουν εκεί. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τα ξημερώματα, ηλικιωμένοι χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, όμως οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν διάσπαρτα «καντηλάκια» μέσα στην περιοχή που κάηκε. Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής επεσήμανε πως η φωτιά ξεκίνησε από την άκρη του οικισμού Διψέλιζα «στην άκρη της περίφραξης μαντρότοιχου και η εξάπλωση ήταν ραγδαία λόγω των ανέμων». Επεσήμανε δε η φωτιά δεν έχει περάσει στο αντίθετο μέρος του βουνού, ενώ έκανε λόγο και για τους ηλικιωμένους που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οκτώ άτομα που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια σε ασφαλές σημείο του Δήμου, όπου τους παρείχαν τροφή, θέρμανση και περίθαλψη.

Αυτή την ώρα, στην περιοχή επιχειρούν 76 πυροσβέστες, με 4 πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα ενώ θα εξεταστεί μέσα στην επόμενη ώρα αν θα επιχειρήσουν κι εναέρια μέσα.

Νωρίτερα, τη νύχτα ήχησε το 112 ζητώντας την απομάκρυνση των κατοίκων που βρίσκονται στον οικισμό Παλιοκαμάριζα. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα απομακρυνθείτε προς Λαύριο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», έγραφε χαρακτηριστικά το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από την Τροχαία για το σημείο εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Κερατέας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Οδό 25ης Μαρτίου. Παραμένει μόνο η εκτροπή στην Οδό 28ης Οκτωβρίου από τη συμβολή της με την Οδό Σαντορίνης.

Δείτε επίσης:

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε
Close Menu