Καταπέλτης ήταν για ακόμη μια φορά η Μαρία Καρυστιανού. Σε ανάρτησή της, αναφέρεται σε «υπόμνημα – φωτιά» που βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, αποκαλύπτοντας την «ψευδοπαραγραφή» των ευθυνών των Ελλήνων Υπουργών για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717 στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη ζητά από την Ευρωπαία Εισαγγελέα να ερευνήσει το παρασκήνιο και να πάρει θέση για τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Η Καρυστιανού καταγγέλλει ότι η EPPO αποφάσισε παρανόμως την παραπομπή της ποινικής δικογραφίας στην ελληνική Βουλή, εξαιτίας της ψευδοπαραγραφής. Σημειώνει ότι η απόφαση αυτή άφησε ατιμώρητους τους υπευθύνους, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η διαφθορά και η κατασπατάληση των κονδυλίων της ΕΕ.
Κλείνοντας, καλεί την κα. Kovesi να ερευνήσει το παρασκήνιο αυτής της απόφασης και προειδοποιεί ότι η μη αντίδραση της ΕΕ θα επιτρέψει τη συνέχιση της διαφθοράς.




