counters Ασύλληπτη παραδοχή Πολυχρονόπουλου: «Ξόδεψα 100.000 ευρώ από τον “Άλλον άνθρωπο” – Πήγα στα μπουζούκια 30 φορές»! - Trelokouneli.gr Skip to main content

Σε καταιγισμό αποκαλύψεων προχώρησε νωρίτερα ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Έκπληξη προκάλεσε η παραδοχή του ότι ξόδευε αρκετές χιλιάδες ευρώ για τον εαυτό του από τις δωρεές του κόσμου, ωστόσο δεν δέχεται ότι ασχολείται με τον τζόγο και ότι έχει εμμονή με τα φρουτάκια. 

«Πήγα στα μπουζούκια 30 φορές»!

«Ήμουν στην Πάτρα και μαγείρευα. Μου πήρε συνέντευξη μία δημοσιογράφος και μετά από λίγες ώρες μου έδειξε το δημοσίευμα για το έλεγχο από την Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Δεν το περίμενα. Έπαθα σοκ όταν διάβασα την είδηση, γιατί το 99,9% ήταν ψέματα» ανέφερε αρχικά ο κ. Πολυχρονόπουλος. «Όλα αυτά τα χρόνια έχω χαλάσει 100.000 ευρώ μόνο για τον εαυτό μου, από τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου» δηλώνει ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» με την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του να είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Δεν είναι ψέμα ότι πήγαινα σε πολυτελές ξενοδοχείο και δεν πλήρωνα» είπε, εξηγώντας ότι πλήρωναν άλλοι, αλλά όχι για να κάνω διακοπές, για να μαγειρέψω. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο έργο της Κοινωνικής Κουζίνας, λέγοντας: «18 εκατομμύρια γεύματα, με κόστος μερίδας, 0,40 έως 0,50 λεπτά. Αυτά κόστισαν περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ στα 13 χρόνια λειτουργίας του Άλλου Ανθρώπου. Η διαμονή, τα καύσιμα, τα εισιτήρια, οι λογαριασμοί κλπ κόστισαν πάνω από 2-3 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά πλήρωνα και τα έξοδα του σπιτιού μου από αυτά τα χρήματα, αφού δεν είχα άλλα έσοδα. Με κατηγόρησαν ότι είμαι πληρωμένος αλληλέγγυος. Η αλληλεγγύη αυτό είναι, να μοιράζεσαι». Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ρωτήθηκε και για τα χρηματικά ποσά που μπήκαν στους λογαριασμούς της Κοινωνικής Κουζίνας. «Σε τραπεζικούς λογαριασμούς μπήκαν 2-3 εκατομμύρια ευρώ, πάνω από 2.900.000 πήγαν για τον Άλλο Άνθρωπο. Το σπίτι που μένω το πληρώνουν άνθρωποι. Εγώ ανέκαθεν έμενα στον χώρο του Άλλου ανθρώπου, πλήρωνα τα έξοδά του από τα χρήματα που έδινε ο κόσμος. Ακόμα και τα τσιγάρα μου τα αγοράζω από τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου» ανέφερε. Ο ιδρυτής του Άλλου Ανθρώπου μεταξύ άλλων κατηγορείται ότι ξόδευε αλόγιστα χρήματα από δωρεές πολιτών για την κοινωνική κουζίνα σε διακοπές και μπουζούκια, ενώ δηλώνει ότι «δεν πήγαινα ποτέ στο πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια έχω πάει 30 φορές, έχω πετάξει λουλούδια, αλλά λίγες φορές. Ο μεγαλύτερος λογαριασμός σε λουλούδια είναι 50.000-60.000 δραχμές».

Το φτωχόπαιδο από το Αιγάλεω

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω και από νωρίς άρχισε να ασχολείται με τις πωλήσεις, ενώ έχει πτυχίο βοηθού μικροβιολόγου, το οποίο όμως δεν άσκησε ποτέ. Η ιδέα του Άλλου Ανθρώπου, όπως περιγράφει ξεκίνησε όταν ο ίδιος έμεινε άνεργος και αναγκάστηκε να γυρίσει στο σπίτι της μητέρας του. «Ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας και πληρωνόμουν καλά, αλλά όταν πουλήθηκε η εταιρεία που εργαζόμουν σε άλλη επιχείρηση, σταμάτησε η συνεργασία μας. Έμεινα άνεργος για δύο χρόνια και έψαχνα συνεχώς δουλειά αλλά αναγκάστηκα στα 47 μου να τα πουλήσω όλα και πήγα να ζήσω με τη μάνα μου. Τότε φυσικά και έπαθα κατάθλιψη και έκανα και τον επαναστάτη του καναπέ, από αντίδραση. Ήμουν από την πρώτη μέρα στους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα. Η μάνα μου έτρωγε από το συσσίτιο της εκκλησίας, δεν πήγα ποτέ. Η ιδέα του Άλλου ανθρώπου γεννήθηκε όταν είδα δύο παιδιά να τσακώνονται για φαγητό από τα σκουπίδια». «Υπήρχαν άνθρωποι, οι οποίοι μου έδιναν χρήματα για μένα, για να τα κάνω ό,τι θέλω, από 100 ευρώ, μέχρι 5.000 ευρώ και όταν έκαναν τη μεταφορά έγραφαν “Κωστάρα για πάρτη σου”», λέει και τονίζει ότι δεν έχει πάθος με τον τζόγο, ούτε έχει ξοδέψει λεφτά του Άλλου Ανθρώπου για φρουτάκια.

Κοινοποιήστε
Close Menu