counters Φωτιά στην Αττικοβοιωτία: Ενεργές εστίες στη Δυτική Αττική – τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα - trelokouneli.gr Skip to main content

Οι σημαντικότερες ενεργές ζώνες βρίσκονται γύρω από το Πόρτο Γερμενό και την Ψάθα στο Όρος Κιθαιρώνα και στην ορεινή ζώνη του Όρους Πατέρα βόρεια των Μεγάρων.

Η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε την 31η Ιουλίου στον Άγιο Βασίλειο Βοιωτίας κι επεκτάθηκε στην Αττική, παραμένει ενεργή, με αρκετές εστίες να καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή από τον δορυφόρο.

Με πορτοκαλί αποτυπώνεται η καμένη έκταση προηγούμενων ημερών, ενώ με κίτρινο οι ενεργές εστίες που εξακολουθούν να καταγράφονται στην περιοχή. Με μπλε και πράσινο χρώμα οι καμένες εκτάσεις των δύο προηγούμενων μηνών.

1785740448137-442366296-firedetections20260803b.jpg

Δύο βασικές ενεργές ζώνες

Σύμφωνα με τη δορυφορική απεικόνιση των ενεργών εστιών, οι σημαντικότερες εναπομείνασες εστίες εντοπίζονται σε δύο βασικές ζώνες.

Η πρώτη βρίσκεται στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της ήδη πληγείσας περιοχής γύρω από το Πόρτο Γερμενό και την Ψάθα στο Όρος Κιθαιρώνα.

Η δεύτερη, πιο εκτεταμένη, εντοπίζεται νοτιότερα, στην ορεινή ζώνη του Όρους Πατέρα και βόρειοανατολικά των Μεγάρων, όπου εμφανίζεται και η μεγαλύτερη συγκέντρωση ενεργών θερμών σημείων.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανάλυση δορυφορικών δεδομένων πολύ υψηλής ανάλυσης από τον Sentinel-2, έως και το μεσημέρι της Κυριακής 2 Αυγούστου στην Αττική είχαν επηρεαστεί περίπου 80.800 στρέμματα. Η σημερινή εικόνα δεν αφορά νέα εκτίμηση καμένης έκτασης, αλλά την καταγραφή των ενεργών εστιών κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των πυρκαγιών με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και εργαλείων πυρομετεωρολογικής παρακολούθησης.

Πηγή

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε
Close Menu