counters Η απάντηση Μητσοτάκη στο ερώτημα «Τσίπρας ή Κασσελάκης» – «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από έναν μαθητευόμενο μάγο που τάζει» - Trelokouneli.gr Skip to main content

Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στον Alpha και στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, τονίζοντας πως «η τελευταία εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη και η πιο απαιτητική».

«Η προεκλογική περίοδος από τη φύση της είναι έντονη διαδικασία. Χρειάζεται ώρες ύπνου, καλό φαγητό και άσκηση», είπε ο πρωθυπουργός για το πώς αντέχει τους φρενήρεις ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου.

Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η αίσθηση αδιαφορίας και γιατί αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη μάς αφορούν όλους.

Για την πόλωση που υπάρχει σημείωσε: «Λογικό είναι το κάθε κόμμα να θέτει τους δικούς του στόχους, είναι μια εθνική κάλπη». Πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία οι ευρωβουλευτές που ψηφίζουμε πρώτα να φορούν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος, «γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ευρωβουλευτές που με τη δράση τους νόμιζαν ότι θα κάνουν κακό στην κυβέρνηση και τελικά έκαναν κακό στη χώρα».

Έφερε ως παράδειγμα τις πολυεθνικές και αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στην Κομισιόν. «Τα έβαλα με τις πολυεθνικές και πίστευα ότι σε αυτό θα υπήρχε σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων. Όταν αναλαμβάνουμε μια ελληνική πρωτοβουλία στην Ευρώπη, γιατί δεν το κάνουμε αυτό;»

Εξήγησε ότι έγινε πριν τις ευρωεκλογές, γιατί «τώρα θέτουμε την ατζέντα».

Για το 41% και την αλαζονεία που του προσάπτει η αντιπολίτευση είπε: «Το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, γιατί μας το έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες». Θύμισε, επίσης, ότι είχε πει ότι δεν είναι λευκή επιταγή αυτό το ποσοστό.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό δεν στέκει και πρόσθεσε ότι η προβολή είναι στους πολίτες που μας ψήφισαν.

Σχετικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, υπογράμμισε πως «είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε εθνική κάλπη. Η δική μου κριτική είναι πολιτική. Δικαίωμά του να μην έχει όριο μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Όταν όμως προτείνει μέτρα 45 δισ., τότε πρέπει να προειδοποιήσω τους πολίτες ότι θα γυρίσουμε σε εποχές χρεοκοπίας και επιτήρησης. Δεν θέλουν οι πολίτες έναν μαθητευόμενο μάγο που τους τάζει».

Για το πόθεν έσχες είπε ότι δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης «γιατί θα έπρεπε να το είχε καταθέσει ήδη. Τα δικά του στοιχεία και του συζύγου του». Θύμισε επίσης ότι η σύζυγός του κυνηγήθηκε λυσσαλέα από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το πόθεν έσχες μου έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά χωρίς καμία παρατήρηση».

«Ο κ. Κασσελάκης μας λέει ότι είναι ο μόνος έντιμος, ότι έχει καθαρά χέρια, βέβαια το πώς θα καταθέσει κάποιος πόθεν έσχες μέσα από μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη… ίδωμεν!» είπε ακόμη.

Στο ερώτημα Τσίπρας ή Κασσελάκης απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας ήταν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος από τότε που εκλέχθηκα στη ΝΔ, δώσαμε σκληρές μάχες, υφολογικά μπορεί να είναι διαφορετικοί, αλλά διακρίνω κοινό νήμα, μεγάλη τοξικότητα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Παρά το ότι το περιτύλιγμα είναι διαφορετικό, βλέπω ένα νήμα που τους συνδέει – τα κόμματα οφείλουν να καταθέτουν κοστολογημένα προγράμματα με βάση νόμο».

Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από πρόεδρος της ΝΔ και πότε:

«Μόλις εκλέχθηκα πρωθυπουργός για δεύτερη τετραετία, δεν σκέφτομαι σύντομα να αποχωρήσω. Οι πολιτικοί με δύο τρόπους αποχωρούν, έχω τρία χρόνια μπροστά μου και θέλω να κριθώ στο τέλος της 4ετίας. Τιμώ την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν θα αποδεχόμουν ευρωπαϊκή θέση και να μου προτεινόταν».

Κοινοποιήστε
Close Menu