counters Μαρία Καρυστιανού: «Ενοχλώ γιατί διαμαρτύρομαι, θα συνεχίσω ακόμα και μόνη μου, υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων» - Trelokouneli.gr Skip to main content

Για τον τεράστιο αγώνα που δίνει προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα στα Τέμπη μίλησε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού επαναλαμβάνοντας πως δεν θα σταματήσει ακόμα και αν μείνει μόνη της!

Η μητέρα της 21χρονης Μάρθης Ψαροπούλου η οποία έχασε την ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και πρόεδρος του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων» φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» στο τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη Tv».

«Να τους δω στη φυλακή»

«Φυσικά είμαι πολύ ενοχλητική για τον οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνω ερωτήσεις, φωνάζω, διαμαρτύρομαι… Είναι πρόβλημα αυτό αν είσαι ένοχος. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις έναν βουβό άνθρωπο που κάθεται στο σπίτι του ήσυχα και πενθεί. Όχι εγώ δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, ανήκω στην άλλη κατηγορία. Ανήκω στη μάνα που θα έκανε τα πάντα για να δει τους υπεύθυνους για τον θάνατο του παιδιού της στη φυλακή. Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκω και είμαι πολύ περήφανη, αν θέλετε, γι’ αυτό».

Και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω εκείνοι τι θα κάνανε αν ου μη γένοιτο τους είχε συμβεί κάτι τέτοιο και πώς θα το διαχειρίζονταν. Εγώ θεωρώ, λοιπόν, ηττοπάθεια το να καθίσω – γιατί μιλάμε για δολοφονία – βουβή και άπραγη και είμαι πάρα πολύ εντάξει με αυτό που κάνω, αισθάνομαι ότι το παιδί μου είναι περήφανο για αυτό που κάνω και αισθάνομαι ότι αυτό θα ήθελα να κάνω. Και θα το κάνω! Θα συνεχίσω. […] Ακόμα κι αν μείνω μόνη, που δεν θα μείνω μόνη, όμως. Τώρα ξέρω ότι δεν θα μείνω μόνη».

«Είναι έγκλημα»

Η Μαρία Καρυστιανού λέει πως η τραγωδία ήταν έγκλημα και εξήγησε τι εννοεί.

«Πώς να περιγράψω το γεγονός ότι τόσα χρόνια γνώριζαν, άπαντες, τα προβλήματα του σιδηροδρόμου και αδιαφορούσαν τόσο κυνικά. Πώς αλλιώς; Βάζανε τον κόσμο έτσι, “πάμε και όπου βγει” να τρέχει με 160 χιλιόμετρα την ώρα, όταν ήξεραν ότι δεν λειτουργούσε τίποτα, ούτε σηματοδότες, ούτε τίποτα, τίποτα… Δεν υπήρχε κανένα σύστημα ασφάλειας.

Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς και η μετέπειτα πορεία, αφού έγινε όλο αυτό που έγινε, πού πήγε ο σεβασμός απέναντι στους νεκρούς, στις οικογένειες; Πού πετάξανε με τέτοια βιασύνη από το πρώτο 24ωρο τα βαγόνια, τα χώματα; Δεν ολοκληρώθηκε καν η περισυλλογή των ανθρώπινων υπολειμμάτων, αλλοιώσανε τον χώρο άρα παρενέβησαν στη δικαστική εξουσία. Μόνο έγκλημα. […] Το είχα πει τότε και στην Εξεταστική».

Σχετικά με την έκρηξη και το μπάζωμα ανέφερε:

«Πραγματικά μιλάμε για μια σωρεία παραβάσεων, για μια σωρεία ποινικών αδικημάτων. Στην υπόθεσή μας δεν είναι ένα δύο πράγματα. Είναι μια σωρεία αδικημάτων και καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Δηλαδή, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. Και η έκρηξη; Με ποιο δικαίωμα οι πρώτοι πραγματογνώμονες είπαν ότι δεν θα ασχοληθούν με την έκρηξη; Δεν κατάλαβα. Όταν κατακάηκαν 30 και άνθρωποι. Λοιπόν εμείς θέλουμε να μάθουμε γιατί έγινε η έκρηξη και για ποιον λόγο, στη συνέχεια, προσπάθησαν πολιτικά πρόσωπα να μας αποτρέψουν από αυτό. Να εξαφανίσουν τα στοιχεία με όποιον τρόπο μπορούσαν. Απροκάλυπτα!».

Δείτε την συνέντευξη:

 

Κοινοποιήστε
Close Menu