counters Πρωτοφανές: Χιόνισε στον Όλυμπο… 24 Ιουλίου – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο - trelokouneli.gr Skip to main content

Η κακοκαιρία έφερε ένα πρωτοφανές σκηνικό στο ψηλότερο βουνό της χώρας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που χτυπά πολλές περιοχές της χώρας, φέρνοντας ανατροπή σκηνικού με καταιγίδες, μπουρίνια και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Ενδεικτικό είναι το εντυπωσιακό βίντεο από τη σελίδα στο Facebook Weather Forecast Greece, το οποίο καταγράφει στιγμιότυπο από έντονη χαλαζόπτωση στον Όλυμπο. Το κατάλευκο τοπίο που δημιουργήθηκε δεν θυμίζει σε τίποτα καλοκαίρι!

Η αστάθεια επιμένει και σήμερα – Πού θα χτυπήσει

Ο άστατος καιρός παραμένει σε πολλές περιοχές της χώρας και το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας συνεχίζει να επηρεάζει την ανατολική και νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τη Μαγνησία και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται τοπικά από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ισχυρές ριπές ανέμου και χαλαζοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή υποχώρηση, φτάνοντας τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και το Αιγαίο, οι τοπικές βροχές θα διατηρηθούν μέχρι το απόγευμα, οπότε και θα ακολουθήσει σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Ειδικά στη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και τα θαλάσσια τμήματα της Μαγνησίας, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα μπορεί να συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους, πολλούς κεραυνούς και κατά τόπους χαλάζι, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα συνεχιστούν τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία σχεδόν αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θάσο και τη Σαμοθράκη τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 με 29 και τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση θα υπάρξει τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6. Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 και τοπικά στα νότια μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ

Κοινοποιήστε
Close Menu