Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρείχε ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των υγειονομικών περιστατικών που προήλθαν από την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα.
Δέκα περιστατικά συνολικά
Από τις πληροφορίες που δόθηκαν, καταγράφηκαν συνολικά 10 περιπτώσεις, με ηλικίες που κυμαίνονται από 15 έως 89 ετών, των οποίων τα κύρια συμπτώματα περιλάμβαναν εγκαύματα και επιδράσεις από εισπνοή καπνού.
Ο υπουργός ανέφερε ότι πέντε ασθενείς έχουν ήδη διακομιστεί ή βρίσκονται σε διαδικασία μεταφοράς. Ανάμεσά τους:
- μία εγκαυματίας με εγκαύματα δευτέρου βαθμού κάλυψης 25% του σώματος
- μία ασθενής που μεταφέρεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Τρεις από τους ασθενείς έχουν αποχωρήσει με οδηγίες, ενώ δύο εξακολουθούν να παραμένουν για παρακολούθηση και φιλοξενία. Το ΚΕΠΥ παρακολουθεί την κατάσταση και συντονίζει τις απαραίτητες υγειονομικές ενέργειες.
Αρχική ενημέρωση από το σημείο της πυρκαγιάς
Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο κ. Γεωργιάδης είχε περιγράψει την κατάσταση γύρω από την εν εξελίξει πυρκαγιά στη Σαλαμίνα, στις περιοχές Περιστέρια και Κακή Βίγλα, όπου επιχειρούσαν 5 ασθενοφόρα και μία μονάδα άμεσης επέμβασης.
Από την περιοχή των Περιστερίων, 9 άτομα με εγκαύματα μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Θριάσιο Νοσοκομείο για εκτενέστερες εξετάσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό, όλοι οι ασθενείς ήταν σε καλή κατάσταση, με ορισμένους να έχουν ήδη πάρει εξιτήριο, ενώ δύο ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν λόγω των πιο σοβαρών εγκαυμάτων τους.
Ενίσχυση και ετοιμότητα των νοσοκομείων
Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι επιπλέον δυνάμεις αποστέλλονται στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, ενώ τα νοσοκομεία Θριάσιο, Νίκαιας και Τζάνειο είναι σε πλήρη ετοιμότητα.
Δύο θάνατοι από την πυρκαγιά
Στην ανάρτησή του, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν δύο σοροί, κλείνοντας το μήνυμά του με παρότρυνση προς τους πολίτες να παραμένουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις κατευθύνσεις των αρμόδιων αρχών.
https://www.healthreport.gr/adonis-georgiadis-se-etoimotita-thriaseio-nikaias-kai-tzaneio-gia-tous-travmaties-tis-salaminas/




